Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: master7
22-01-2009, 10:52
gimnazjum
Autor Wiadomość
Janusek 
Kopacz

Wysłany: 07-09-2009, 20:59   

Ujmę krótko: Ja również jestem absolwentem Gimnazjumw Dobranowicach. Może dojazd nie jest najlepszy, ale poziom nauczania stoi na dość wysokim poziomie (nie wiem dlaczego panuje przekonanie, że w szkołach wiejskich poziom nauczania stoi na niskim poziomie). W szkole nie występuje zjawisko "fali", budynek szkoły monitorowany, liczba uczniów nie przekracza 300. Małe, kameralne gimnazjum z całkiem niezłą kadrą nauczycielską. A mój kolega (Wieliczanin) ma rzeczywiście braki w posługiwaniu się językiem ojczystym.

KaMilciuŚka..<3
Gość
Wysłany: 08-09-2009, 17:38   

Ja mam 12 lat chodzę do 6 klasy ,ale na następny rok idę do gimnazjum na Rżące w Krakowie.. :D lepsze poziomowo od Wieliczki...w Podstolicach też sobie chwalą :)

monia75055 
Kopacz

Osiedle: Lekarka
Wysłany: 16-09-2009, 11:57   

Ja pozostawiłam córce "wolny" wybór. Mimo,ze większość jej klasy idzie do gimnazjum w Wieliczce, ona kategorycznie nie chce tam iść. Moim zdaniem, to dziecko najlepiej wie, gdzie chciałoby chodzić. Dzieci rozmawiają ze sobą, starsi koledzy opowiadają o swoim gimnazjum, dzielą się wrażeniami. Czasami zmiana "otoczenia" z podstawówki pozytywnie wpływa na dzieci. :)

Janusek 
Kopacz

Wysłany: 16-09-2009, 19:06   

Zgadzam się z Tobą, zmiana otoczenia jest potrzebna. Dzieciaki poznają nowych ludzi zawierają nowe przyjaźnie.

uczeń
Gość
Wysłany: 10-02-2010, 16:50   

Ja chodzę do gim nr 32 w Krk (na żabiej) ... Bardzo serdecznie polecam to gimnazium ...
jest to teoretycznie gimnazium integracyjne ale tego sie nie oddczuwa bo sa tylko 2 lub 3 klasy int a reczta normalna
bardzo mili nauczyciele fajni uczniowie i dobry dojazd z Wieliczki (autobusy 204, 244,304)

Wszystkim polecam to gimnazium :)

Odpowiedz do tematu