telefony, telefony... do ośrodka zdowia... |
Autor |
Wiadomość |
dziko_85
Kopacz
|
Wysłany: 23-03-2010, 01:36 telefony, telefony... do ośrodka zdowia...
|
|
|
Witam, nie wiem co się porobiło, ale dzwonię na 2 numery do Ośrodka zdrowia na Szpunara i nic a nic nie mogę się dodzwonić, a niestety muszę się wybrać do lekarza specjalisty... Mam dwa tel. 12 278 12 66 i 12 278 11 83... Dzwoniłam ostatnio cały dzionek i nic.... I nie wiem to awaria mojego telefonu czy ja mam nie te numery...
Czy może coś się pozmieniało? Pod jaki numer dzwonić żeby się zarejestrować i żeby ktoś łaskawie telefon odebrał |
|
|
|
|
pablo
Mina
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 2646 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 23-03-2010, 08:25
|
|
|
nic się nie zmieniło, wystarczy że staniesz w kolejce do rejestracji o 5.30 i jesteś zarejestrowana do dowolnego specjalisty |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 23-03-2010, 08:56
|
|
|
oczywiscie o 5.30 poprzedniego dnia |
|
|
|
|
Sid
Kierat konny
|
Wysłany: 23-03-2010, 09:05
|
|
|
pablo napisał/a: | nic się nie zmieniło, wystarczy że staniesz w kolejce do rejestracji o 5.30 i jesteś zarejestrowana do dowolnego specjalisty |
Oczywiście, jeżeli masz skierowanie do specjalisty |
|
|
|
|
dziko_85
Kopacz
|
Wysłany: 23-03-2010, 12:23
|
|
|
Sid napisał/a: | pablo napisał/a: | nic się nie zmieniło, wystarczy że staniesz w kolejce do rejestracji o 5.30 i jesteś zarejestrowana do dowolnego specjalisty |
A mam skierowanie, i już raz byłam, a teraz potrzebuję się zarejestrować i pokazać wyniki badań... Nie wiem jak to jest że dzwonię, dzwonię, dzwonię i nikt inie odbiera... Mam chyba pecha. |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 23-03-2010, 16:06
|
|
|
Juz w tej sprawie pisałem w jakims wątku: Rejestracja o 5:30 rano jest niezbędnym testem wytrzymałościowym dla potencjalnego pacjenta. Szkoda naszych pieniedzy z ubezpieczenia zdrowotnego na pacjentów, którzy nie mają tego minimum sił i determinacji by powalczyć o swoje zdrowie. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
Sid
Kierat konny
|
Wysłany: 23-03-2010, 16:21
|
|
|
Solniak. Był okres, że kilka razy walczyłem o zdrowie w ten sposób, ale to było ponad moje siły
Zrezygnowałem z usług tego quasi-ośrodka „zdrowia” ... i nigdy już nie skorzystam. |
|
|
|
|
ygrek
Mina
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1160 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 23-03-2010, 18:08
|
|
|
Sid napisał/a: | Zrezygnowałem z usług tego quasi-ośrodka „zdrowia” ... i nigdy już nie skorzystam. | No nie stary, przez takich nieczułych drani jak Ty rośnie bezrobocie |
|
|
|
|
rekin
Warzelnik rekin
Osiedle: pola
|
Wysłany: 23-03-2010, 20:32
|
|
|
Ygrek czy jeżeli Ty albo twój bliski będzie poważnie chory, albo Cię będzie bolał ząb to będziesz stał w kolejce i "specjaliści" przyjmą Cie na 3 kwartał to podporządkujesz się ustawie? Chyba jesteś masochistą. Ochłoń i dowiedz się że w Polsce najgorszą chorobą jest służba zdrowia pisana z małej litery. Po prostu bida z nędzą |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 23-03-2010, 20:47
|
|
|
Mowisz z autopsji czy ze slyszenia ?
Obawiam sie ze wieksze problemy sa w Luxmedach Limach i nnych cudach.
Tyle ludzi tam nadostawalo obonament ze termini do specjalistow sa dluzsze niz w panstwowej sluzbie zdrowia.
Ja osobiscie nigdy nie mialem klopotu z obsluga lekarska w "naszym" osrodku zdrowia, czy to chirurg, czy pediatra - zawsze bylo miejswce i nie na 3 kwartal.
A jezlei chodzi o specjalistow to juz inna bajka ale za granica wcale nie jest tak rozowo |
|
|
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 23-03-2010, 20:50
|
|
|
Włściwie to dobrze, że są takie długie terminy.
Jak mnie bolał brzuch i mi powiedzieli, że konsultacja u gastrologa możliwa za 2 miesiące, to ze śmiechu mi przesżło. |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 23-03-2010, 21:03
|
|
|
to i tak lepszy przekręt był podawali jakiś czas temu w TV, jak gość czekał na operacje 10 lat, a jak się doczekał to mu powiedzieli że jest za stary już a choroba zbyt zaawansowana |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
ArturSosin
Nadszybie
|
Wysłany: 23-03-2010, 21:39
|
|
|
przemo, chirurg to specjalista. no chyba, ze 'nasz' chirurg zaadaptowany z urologa . a co do zagranicy to swieta prawda ale nie wszedzie. w anglii wszystko sie leczy paracetamolem, nawet ostatnio odgornie staraja sie to ograniczac; na operacje czeka sie duuuzo dluzej niz u nas. kto mial kontakt ze sluzba zdrowia we wloszech to zle to wspomina. za to we francji zrobia ci badania na wszystko co mozliwe byle bylo ubezpieczenie |
|
|
|
|
jolakozaczka
Kierat konny usia
Pomogła: 1 raz Wiek: 53 Dołączyła: 10 Gru 2009 Posty: 340 Skąd: tomaszkowice
|
Wysłany: 23-03-2010, 22:28
|
|
|
dziko_85 napisał/a: | Sid napisał/a: | pablo napisał/a: | nic się nie zmieniło, wystarczy że staniesz w kolejce do rejestracji o 5.30 i jesteś zarejestrowana do dowolnego specjalisty |
A mam skierowanie, i już raz byłam, a teraz potrzebuję się zarejestrować i pokazać wyniki badań... Nie wiem jak to jest że dzwonię, dzwonię, dzwonię i nikt inie odbiera... Mam chyba pecha. |
To nie pech, niestety To tylko realia Pocieszajmy się tym, ze kiedyś było gorzej |
_________________ nad wizerunkiem wrednej jędzy usilnie pracuję
|
|
|
|
|
dziko_85
Kopacz
|
Wysłany: 24-03-2010, 00:37
|
|
|
jolakozaczka napisał/a: | dziko_85 napisał/a: | Sid napisał/a: | pablo napisał/a: | nic się nie zmieniło, wystarczy że staniesz w kolejce do rejestracji o 5.30 i jesteś zarejestrowana do dowolnego specjalisty |
To nie pech, niestety To tylko realia Pocieszajmy się tym, ze kiedyś było gorzej |
Jest happy end udało się dodzwoniłam się za 8 razem i mam termin na 15 kwietnia Żyć nie umierać... |
|
|
|
|
|