Przesunięty przez: master7 24-05-2011, 12:15 |
Rewitalizacja dworców PKP i terenów przy torach kolejowych |
Autor |
Wiadomość |
Amika
Solanka
|
Wysłany: 14-10-2008, 15:06
|
|
|
Długo bez napisów nie wytrzymalo... wczoraj juz się pojawił wielki napis kibiców ... |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
Osiedle: Zdrojowe
Pomógł: 3 razy Wiek: 51 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3885 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 15-10-2008, 14:07
|
|
|
Amika napisał/a: | Długo bez napisów nie wytrzymalo... wczoraj juz się pojawił wielki napis kibiców ... |
Potwierdzam, dziś rano jechałem pociągiem i też go zauważyłem.
W pociągu zapowiedź po polsku i po angielsku, że kopalnia na następnym przystanku Wieliczka Rynek. Problem jednak w tym że zapowiedź ta pojawiła się jak pociąg zaczął odjeżdżać ze stacji Wieliczka Rynek w stronę Krakowa - niezły ubaw miałem.
Zwróciłem też uwagę na stację Wieliczka - obraz nędzy i rozpaczy, tablicy Podglądaczy nie zauważyłem. O ironio kolejne stacje Bieżanów czy Drożdżownia całkiem zadbane i estetyczne jak na standardy PKP. |
_________________ www.wieliczka24.info
www.master7.rowerpower.org
Hosting Dedykowany | Wirtualizacja | Profesjonalny Hosting | Serwery Gier |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 15-10-2008, 19:30
|
|
|
Ja jadąc pociagiem z Krk Gł o 10:32 albo 10:24 nie słyszałam żadnej zapowiedzi o Kopalni Soli za to widziałam pana kondutora który głośno mówił że kopalnia na nastepnym przystanu szkoda ze po polsku |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
|
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 16-10-2008, 11:47
|
|
|
jak by nawet kopalnia zainwestowala w kartki takie malutkie z napisem jak dojść do kopalni z PKP Wieliczka Rynek to napewno by to im nie zaszkodzilo dzisiaij jacys obco krajowcypytali sie pani w kasie na PKP WR jak dojść do kopalni i z racji ze pani tez nie umiala po ang wytlumaczyc narysowała mapke |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
dzika79
Kierat konny
Osiedle: centrum
|
Wysłany: 16-10-2008, 14:13
|
|
|
master7 napisał/a: | Amika napisał/a: | Długo bez napisów nie wytrzymalo... wczoraj juz się pojawił wielki napis kibiców ... |
W pociągu zapowiedź po polsku i po angielsku, że kopalnia na następnym przystanku Wieliczka Rynek. Problem jednak w tym że zapowiedź ta pojawiła się jak pociąg zaczął odjeżdżać ze stacji Wieliczka Rynek w stronę Krakowa - niezły ubaw miałem.
Zwróciłem też uwagę na stację Wieliczka - obraz nędzy i rozpaczy, tablicy Podglądaczy nie zauważyłem. O ironio kolejne stacje Bieżanów czy Drożdżownia całkiem zadbane i estetyczne jak na standardy PKP. |
Master7 ciesze sie ze jechalismy tym samym pociągiem.....najlepsza była reakcja Pań siedzących obok mnie....ale po co oni to zapowiadają przezciez i tak turyści teraz nie jadą....ehhhhhhhh |
|
|
|
|
anhelli
Kierat konny
Osiedle: Kshyshcovice
|
Wysłany: 17-10-2008, 08:06
|
|
|
master7 napisał/a: |
W pociągu zapowiedź po polsku i po angielsku, że kopalnia na następnym przystanku Wieliczka Rynek. |
czyli jednak dało się "zrobić" |
_________________ Dr Bernard Hazelhof twierdzi, że dobrze mieć cele... |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 17-10-2008, 20:39 Podglądacze
|
|
|
Progam "Podglądacze" przynosi efekty. Dzisiaj:
Stacja PKP Wieliczka; ośmioosobowa brygada w nieskazitelnych uniformach walczyła z estetyką dworca. Po zdemontowaniu kilku drewnianych stopni kładki nad torami okazało się, że trzymały się stalowej konstrukcji jedynie się siłą woli. Zbutwiałe deski pomostu już od dawna grożą wypadkiem.
Stacja PKP Wieliczka Rynek; brygada remontowa w sile jednego, smutnego pracownika zaklejała dziury w północnej części budynku stacyjnego. |
|
|
|
|
master7
Hysinbold
|
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 20-10-2008, 08:59 Mniejszy wstyd
|
|
|
Cytat: | Stacje PKP doczekały się wreszcie doraźnych remontów. Dworzec kolejowy "Wieliczka Rynek" zyskał nieco na urodzie. By poprawić estetykę miejsca, uznawanego za jedno z najbrzydszych w mieście, wystarczyło odnowić elewację kolejowego budynku, […]
Estetyka stacji "Wieliczka Rynek" została nieco poprawiona, ale jak zauważają mieszkańcy Wieliczki, korzystający z połączeń kolejowych - warto jeszcze odnowić wiaty przystankowe. […]
| więcej: http://www.dziennik.krako...czka/01/01.html |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
|
Wysłany: 21-10-2008, 16:26 Coś się dzieje
|
|
|
Stacja PKP Wieliczka Rynek; coś się dzieje. Budynek stacyjny od strony torów został przemalowany (to chyba dopiero podkład). Zamalowany jest też baner powitalny kibola. Założono nowe rynny spustowe.
Za przejazdem przez ul. Mickiewicza, obok miejsca w którym stała budka dróżnika, niewidzialna ręka powiesiła tablicę o treści:
"Peron nieczynny" oraz znak "zakaz ruchu pieszych". Pewnie po to, by turysta nie mógł podziwiać chwastów rosnących na kolejowej skarpie. |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 21-10-2008, 19:27
|
|
|
Super by było, gdyby z rozpędu jeszcze wyremontowali przejazd kolejowy na Mickiewicza. |
|
|
|
|
dzika79
Kierat konny
Osiedle: centrum
|
Wysłany: 22-10-2008, 08:28
|
|
|
Tomek73 napisał/a: | Super by było, gdyby z rozpędu jeszcze wyremontowali przejazd kolejowy na Mickiewicza. |
A po co maja remontować jak w planach jest skrócenie torów do przejazdu przez Mickiewicza |
|
|
|
|
Tomek73
Mina
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 1407 Skąd: Niewielka Wioska
|
Wysłany: 22-10-2008, 09:21
|
|
|
A po to że zanim to skrócą (jesli skrócą) to wiele zawieszeń się tam wytłucze. A po co malować stary dworzec jeśli ma być nowy peron - idąc tym sladem to nie potrzeba nic robić w okolicach aktualnego dworca. Utrzymanie przejazdów należy do PKP - to niech o nie dbaja. |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 22-10-2008, 10:10
|
|
|
Hmmm jak sie jedzie powoli i na jedynce, stosujac sie do znaku stop to sie nic nie wytlucze.
Troche rozwagi, sa gorsze miejsca w wielicze - np Wielka Dziura jada czarnochowska do góry zaraz przed wiaduktem. |
|
|
|