Z Wieliczki do ... - Zamek Spiski |
Autor |
Wiadomość |
solniak
Gallus gallus
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 18 Lip 2007 Posty: 3238 Skąd: z internetu
|
Wysłany: 08-07-2008, 17:05 Z Wieliczki do ... - Zamek Spiski
|
|
|
Zamek Spiski i jego okolica od 1993 roku jest na liście UNESCO.
Prawdziwą rekomendacją do jego oglądnięcia jest opinia użytkownika Tsubasa (nr 2 w ilości postów na naszym Forum), że to najładniejszy zamek na Słowacji.
Herezję tę wygłoszono tutaj
Więcej info i zdjęć tutaj |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 08-07-2008, 20:22
|
|
|
jakbys umial czytac ze zrozumieniem to bys sie moze nie zblaznil, bo jakos tak wyczulem tu lekka ironie w moja strone...
wczytaj sie w ta "rekomendacje" i zaznacz mi na czerwono gdzie napisalem ze jest najladniejszy? |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 08-07-2008, 21:13
|
|
|
Solniak jak masz tak piszac lepiej nie pisz |
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 08-07-2008, 21:44
|
|
|
"dla mnie najbardziej urokliwy i chyba najladniej polozonym zamkiem na slowacji jest Spissky Hrad czyli Spiski Zamek.. "
Faktycznie przeoczyłem słowo "polozonym" - mea culpa, choć w przypadku zamków zarówno położenie jak i wygląd zamku ze sobą współgrają.
Tsubasa napisał/a: | jakbys umial czytac ze zrozumieniem to bys sie moze nie zblaznil, bo jakos tak wyczulem tu lekka ironie w moja strone... |
Ale żeby zaraz "zbłaźnił"...
Co do ironi, to nie mam podstaw, prawda? Jest tam dodana buźka, że sobie jaja robię.
A zresztą, szkoda pisać... |
_________________ Tadeusz Kościuszko:"Kościół powinien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec kościoła. " |
|
|
|
|
Tsubasa
Osiedle: Lekarka
Pomógł: 13 razy Wiek: 44 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 3871 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 09-07-2008, 07:37
|
|
|
no wlasnie jakos tak uwierzyc nie moglem jak zobaczylem te "herezje, nr 2 w postach itp" zreszta nie tylko ja mialem takie odczucie..
zreszta niewazne.. nie chowam urazy.. wybacz "zblaznilem", wakacje sa i trzeba odpoczac
pozdrawiam
ps. no i dziekuje za fotki.. |
_________________ Czy to prawda, że w Polsce już widać na horyzoncie dobrobyt?
Prawda - horyzont według definicji to wyimaginowana linia, która oddala się w miarę zbliżania
--------------------------------------------------------
www.nano-reef.pl - bo małe jest piękne |
|
|
|
|
solniak
Gallus gallus
|
Wysłany: 10-07-2008, 21:15
|
|
|
Tsubasa napisał/a: | no wlasnie jakos tak uwierzyc nie moglem (... )nie chowam urazy |
no to ciesze sie.
tak liczylem ze wezmiesz poprawke na to ze mnie znasz z widzenia, bo inaczej to faktycznie mozna moje wyglupy odczytac jako jakas zaczepkę. 70% komunikacji to jezyk ciala, zatem to, co sobie tu skrobiemy na necie musi czasem prowadzic do nieporozumien.
dyskusja ktory zamek jest ladniejszy przypomniala mi dywagacje na temat wyzszosci swiat bozego narodzenia nad wielkanoca, ktore to swojego czasu szly w radiu... to mnie sklonilo by nasze rozwazania pociagnac w tym samym kierunku |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 17 |
|
|