Przesunięty przez: master7 22-01-2009, 10:48 |
Rok szkolny w dwójce |
Autor |
Wiadomość |
Pretekst
Bałwan solny
|
Wysłany: 29-08-2008, 17:35 Rok szkolny w dwójce
|
|
|
Początek roku szkolnego w poniedziałek, a w szkole podstawowej przy torach trwa jeszcze remont i wszystko wskazuje na to, że jeszcze potrwa. Nie jest to żadna niespodzianka dla urzędników, ale pewnie dla dzieci i rodziców tak. Ciekawe czy szkoła w takiej sytuacji będzie pracować normalnie? Nigdzie nie znalazłem informacji, w której urząd przedstawiłby jak to wygląda na dzień dzisiejszy. To może być interesujący początek roku szkolnego. |
|
|
|
|
agga
Mina
Osiedle: Zadory
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 22 Lip 2007 Posty: 1461 Skąd: wieliczka
|
Wysłany: 30-08-2008, 06:05
|
|
|
Pretekst, a skąd wiesz że jeszcze trwa ja widziałam jak sprzątali ?? |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
oseczka
Zawalisko
Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 30-08-2008, 08:20
|
|
|
z tego co wiem to część klas będzie uczęszczać na zajęcia do Sułkowa |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 31-08-2008, 08:02
|
|
|
oseczka, a z jakiego źródła wiesz ??? Dla mnie to ważne bo córeczka chodzi do tej szkoły więc poproszę Was o jakies konkrety |
|
|
|
|
dzika79
Kierat konny
Osiedle: centrum
|
Wysłany: 31-08-2008, 08:12
|
|
|
agga napisał/a: | oseczka, a z jakiego źródła wiesz ??? Dla mnie to ważne bo córeczka chodzi do tej szkoły więc poproszę Was o jakies konkrety |
A nie łatwiej poprostu zadzwonić do szkoły? |
|
|
|
|
przemo
Żupa solna
Osiedle: 500m od rynku
Pomógł: 17 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 6286 Skąd: 49.991 N, 20.060 E
|
Wysłany: 31-08-2008, 08:20
|
|
|
Na szkole takiej informacji nie ma.
Szkola jest posprzatana, powymywana i wywietrzona, oficjalnie remont sie zakonczyl.
Zastnawia mnie kto podjalby tak XXX decyzje zeby dzieci z wieliczki wozic do sulkowa. |
|
|
oseczka
Zawalisko
Osiedle: Lekarka
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 926 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 31-08-2008, 08:46
|
|
|
agga napisał/a: | oseczka, a z jakiego źródła wiesz ??? Dla mnie to ważne bo córeczka chodzi do tej szkoły więc poproszę Was o jakies konkrety |
Od koleżanki której syn idzie do 4 klasy a rozmawiała ona z panią dyrektor w SP2 i ta jej tak powiedziała. |
_________________ Nadeszło w pore lato powiedz mi co Ty na to? Słoneczko ładnie tańczy ma kolor pomarańczy przy Tobie zaraz płone Twe ciało opalone całuje kiedy tańczy bo smak ma pomarańczy.... |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 31-08-2008, 11:21
|
|
|
dzika79, no dziś to dwa razy w rynnę raz w parapet jutro wszystkiego się dowiem na rozpoczęciu |
|
|
|
|
Pretekst
Bałwan solny
|
Wysłany: 31-08-2008, 12:43
|
|
|
agga, remont się jeszcze nie zakończył, co najmniej przez dwa tygodnie dzieci będą się uczyć poza szkołą, część Centrum Profilaktyki na Pocztowej, klasy III prawdopodobnie będą dowożone do Sułkowa.
Wczoraj w Dzienniku Polskim był dość obszerny artykuł na ten temat.
przemo napisał/a: | Zastnawia mnie kto podjalby tak XXX decyzje zeby dzieci z wieliczki wozic do sulkowa. | Jak to kto, władze miasta |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 31-08-2008, 18:53
|
|
|
Pretekst, dzieki to nieciekawie się to przedstawia |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 01-09-2008, 16:26
|
|
|
Z artykułu „Do szkoły czas” http://www.wieliczka.pl/i...7fe19d67ab7901e możemy się dowiedzieć, że starosta zaszczycił i przemówił, jednak o opóźnieniu remontu „dwójki” nie wspomniał.
Więc jak to jest, zdążyli z remontem, czy nie? |
|
|
|
|
nietopesh
Nadszybie
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 3098 Skąd: Pawlikowice
|
Wysłany: 01-09-2008, 17:02
|
|
|
Nie zdążyli, prawda jest taka, iż starsze dzieci wozi się do Sulkowa, a młodsze mają zajęcia w starej poczcie, obecnie wydział edukacji przy ul. pocztowej.
Co do młodszych dzieci to można odebrać je w 2 transzach jakoś po 10 z ul pocztowej, jeśli nikt się nie zgłosi z opiekunów to będzie można dziecko odebrać dopiero koło 12 z przed 'dwójki' gdzie dzieci będą przyprowadzane. |
_________________ www.pawlikowice.info - Lokalny portal informacyjny |
|
|
|
|
Pretekst
Bałwan solny
|
Wysłany: 01-09-2008, 18:18
|
|
|
nacomito, jak Ty czytasz??? Starosta wziął udział w rozpoczęciu roku szkolnego w szkołach ponadgimnazjalnych prowadzonych przez powiat wielicki. Dwójka jest szkołą podstawową i dla niej organem prowadzącym jest Miasto i Gmina Wieliczka.
A co do samej szkoły to wiadomo było, że nie zdążą. Szkoła wygląda jak w proszku. Pytanie teraz jest takie kiedy zakończy się remont. Dyrektor szkoły mówiła, że to kwestia tego tygodnia, w Dzienniku Polskim pisało, że dwa tygodnie. |
|
|
|
|
nacomito
Nadszybie
Osiedle: Bulwar Zachodzącego Słońca
|
Wysłany: 01-09-2008, 20:46
|
|
|
Pretekst napisał/a: | nacomito, jak Ty czytasz??? Starosta wziął udział w rozpoczęciu roku szkolnego w szkołach ponadgimnazjalnych |
Obudziłem się po niewczasie, a to wszystko dlatego, że nie chodziłem do gimnazium. Brakło mi zrozumienia. Dziękuję za sprostowanie. |
|
|
|
|
agga
Mina
|
Wysłany: 01-09-2008, 21:14
|
|
|
Cytat: | Dyrektor szkoły mówiła, że to kwestia tego tygodnia, w Dzienniku Polskim pisało, że dwa tygodnie. | mnie też się wydaje że zejdzie im z 2 tyg po tym co dziś widziałam. Trochę to bez sensu firma wykonawcza w takiej kryzysowej sytuacji powinna pracować co najmniej do późnych godzin a tu fajrant o 16 skandal. Ciąga się dzieci do szkoły na raptem 2,5 godz ( nie ma angielskiego i religii) po to by w skandalicznych warunkach sobie posiedziało bo nauka na korytarzu moim zdaniem żadna. No cóż na to wpływu nie mam ale ktoś tam wyżej mógł by się trochę zastanowić nad sensem a tu każą się cieszyć że zrobione to i tamto z czego tu się cieszyć normalna rzecz że to musieli zrobić. |
|
|
|
|
|